Indijski orešček
Indijski orešček iz Gvineje je visokokakovosten kmetijski izdelek, ki ga gojijo predvsem v jugovzhodnih regijah države, kjer so podnebni pogoji in tla še posebej ugodni za njegovo pridelavo. Gvinejski indijski oreščki so znani po svojem nežnem okusu in hrustljavi teksturi, ki ju ločita na mednarodnem trgu.
Indijski oreščki se pridobivajo iz jabolk indijskega oreha, sadja v obliki hruške, ki raste na drevesu anacardium. Po obiranju oreščki preidejo skozi postopek sušenja, luščenja in praženja, da so pripravljeni za uživanje. Gvinejski indijski oreščki imajo značilno ledvičasto obliko, svetlo bež do zlatkasto barvo in gladko površino.
Kar zadeva okus, ti oreščki ponujajo rahlo sladek, kremast in subtilno maslen okus, s hrustljavo konsistenco, ki jih naredi idealne za neposredno uživanje, kot prigrizek ali kot sestavino v različnih kulinaričnih receptih.